Ni som läser har kanske förstått att jag älskar te. Jag har ett skåp fullt med olika teer. Är en stor tedrickare och har alltid många olika sorter hemma. Olika smaker för olika situationer och stämningar .Min kopp te. Min årstid. Eldarna som sätter träden i brand, gult och rött överallt. Höstvindar friska tog tag i mig i morse. Åh vad jag älskar denna årstid! njuta av att få ta på mig stickade tröjor o strumpbyxor. Ser mig själv kura upp i min fåtölj med min bok. Jag som älskar att dricka te tycker att det är supermysigt att tända lite ljus och mysa under en filt med en kopp te. Tvungen att prova Liptons nya smaker supernyfiken. Såklart kidnappa jag Blueberry Muffin i affären och Vanilla Caramel. Så GOAAAA. Smakade vanlij. Och lite karamell o blåbärrr
 
 

Chokladbollar, kokosbollar, havrebollar. Ja you name it. Al älskar dem... Jag är liksom galen i alla de bollarnaaaaaaaaaaaaaaaa! Igår hade jag en riktig skit dag jag är inte perfekt. Det finns inga perfekta kvinnor. Man kan väl säga att de dagarna är väldigt få hos mig. Jag stressar sällan upp mig, eller mår dåligt över saker nuförtiden. Men igår var en sådan dag när jag kände mig jagad... Jag har jobbat mycket med mitt huvud hur jag vill tänka. Igår vaknade jag med huvudvärk och resten av dagen fortsatte i den takten. Hur jag än försökte vända mina tankar så blev det inte bra, så ibland måste man bara tillåta sig att ha en skitdag.

 

HET pasta med soltorkade tomater, basilika och vitlök

 

Finstrimlade soltorkade tomater, 1 kruka basilika, lite sambal oelek, 1 vitlök. pressad, 3 msk grädde , 2 msk rött vin, matolja

 

Koka pastan. Medan pastan kokar, hacka ihop basilika och tomater.Fräs i lite olja och tillsätt sambal oelek och vitlök.Fräs ytterligare 2-3 minuter på svag värme och tillsätt sedan vinet.Runda av med grädden och rör ihop.När pastan är al dente vänd ner den i såsen. 

 

 

 
 

Vad man kan hitta i sin dator som gömmer sig någonstans där inne bland alla ettor och nollor. Och jag skulle mer än gärna vilja veta hur man på bästa sätt gör för att rensa upp i sörjan emellanåt=? hur fasen gör man. Känns lite angeläget nu när minnet börjar bli lite fullt.Eller är det hjärnan som är full av saker...... och körkortsförbannadeskitjobbigateorifrågor.....Ja passa er ja finns där ute i vägarna.

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Imorgon smäller det! Har ni laddat upp med goa bullar än?

Åter igen knackar lagen på min dörr. Tänkt dig att du inte längre kan gå utanför din dörr av rädsla för att bli förföljd. Att någon ständigt står och tittar på dig på facebook och twitter. Ett tecken på att man blir stalkad är att man upplever att man blir förföljd av en person mot sin vilja eller om en person vid upprepade tillfällen tar oönskad kontakt med dig. Man blir begränsad och rädd och kan ofta inte gå utanför sitt hem ensam. Idag kan man dömas för just stalking. ”olaga förföljelse” . Polisanmäl folk som stör.

 

Saftiga cinnamon rolls i form 15 bullar

 

25 g jäst,2 dl mjölk,7 dl vetemjöl,1 ägg,2 krm salt,1 msk nystött kardemumma,80 g smör

1 dl socker,1 uppvispat ägg till pensling

 

Fyllning: 200 g mandelmassa,250 g rumstempererat smör, 0,5 dl socker, 2 msk malen kanel,1 dl russin

 

Glasyr: 1/4 dl mjölk, 20 g smör, 3 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker

 

 

Gör så här:

Gör fyllningen Riv mandelmassan och vispa ner smör, socker och kanel.Gör degen, arbeta degen smidig ca 8 minuter tills den känns spänstig och fått fin glansig yta. Låt degen vila 5 minuter, kavla den sedan till en rektangel på mjölad bänk.Bred ut fyllningen i ett jämt lager och strö över russinen. Rulla ihop till en ganska spänd rulle från långsidan. Skär rullen i 15 skivor och lägg ner bitarna i formen med jämt mellanrum.Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 225° vanlig ugnsvärme. Pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt in formen mitt i ugnen. Dra ner värmen 25 grader. Grädda bullarna i ca 25 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt. Glasyr: Värm mjölk och smör tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa på låg värme till en fyllig glasyr. Ringla glasyren över bullarna och låt stelna.SÅÅÅÅÅ GOAAAAA bullar=)!