hittarecept.se
Tokig på hur mycket jag vill veta om ditt förflutna. Hur du var mot dina ex-flickvänner, om hur vårflirtad du var vid baren och hur du gjorde slut med folk. Varför vill jag veta det? Jo för man kan aldrig riktigt känna en person förrän man vet hur denna har betett sig mot andra...eller? tro det eller ej, så ÄR du var du var igår. Vad jag är intresserad. Lärde du dig något av ditt förflutna. Kommer du behandla din framtid likadant? Jo, här kommer en god Tapas som slår många. Älskade denna när vi kom hem från Lilleby när ja var barn.
 
Blåmusslor al ajillo Tapas
 
2 burkar eller säck blå musslor
1 schalottenlök
1 selleristjälk
1 purjolök
2 msk olivolja
salt, peppar, chiliflingor efter smak
1 dl torrt vitt vin
1 bit gurka, hackad
3 vitlöksklyftor
1 röd chilli
2 msk vinäger
2 msk musselbuljong allt från burken
hackad persilja
ströbröd
 
 
Hacka schalottenlöken, selleri och purjo, vitlök stek allt i olja. Tillsätt sedan vinet och släng i musslorna, låt det puttra i cirka 10 minuter. Låt de svalna. Hacka gurka, chili, separat i en skål, häll i vinäger och olivolja, rör om. Lägg i musslorna, ströbröd och hackad persilja i skålen och rör om. Låt dra i 20 minuter i rumstempertur. Att dricka till ett torrt vitt vin.
 
 
hittarecept.se
Ströbröd, blå musslor, olivolja, persilja, purjolök, röd chilli, schalottenlök, tapas, vitlöksklyftor,, vitt vin,
hittarecept.se

Antingen så gillar man bönor eller så gör man det inte tror jag, jag gillar bönor och framför allt i en sallad som denna med massa annat gott! I en bönsallad kan man blanda i olika sorters bönor och jag valde att använda kikärtor, kidneybönor, svarta bönor och stora vita bönor. Att göra en bönsallad är ju hur lätt som helst och du kan ha den till allt.

 

Salsicca med kallbönsallad från medelhavet

600 g salsicca eller chorizo smör med olja till stekning

Bönsallad:

 

1 burk kokta kikärtor, 1 burk kokta kidneybönor,1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger,2 msk dijonsenap, 0,5 msk honung, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk nymalen svartpeppar, 1 skalad och finhackad vårlök (cebollita nueva), 2 dl hackad persilja, 0,5 dl hackad kapris, 50 g hyvlad manchego eller cheddar ost

 

Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, honung, salt, peppar och lök. Smaka av. Blanda bönor, vinägrett, persilja, kapris och manchegoost. Låt gärna bönsalladen dra i en halvtimme. Skär eventuellt några snitt i korven och stek eller grilla den.

 

 
hittarecept.se
Bönsallad, chorizo, dijonsenap, kidneybönor, kikärtor, olivolja, ost, persilja, salsicca, vårlök,
hittarecept.se
Man ska tänka sig för innan man öppnar munnen och säger saker. Har man sagt saken ligger det där ute för alltid, man kan inte ta tillbx det. Något jag kräver för att kunna förlåta någon är just förlåtelse. Visar man att man kan be om förlåtelse så betyder det för mig att man insett att man gjort något fel och ångrar det. Är någon elak mot mig så ignorerar jag personen tills jag får en förlåtelse. Det är inte ok att kränka ens integritet det accepterar jag inte. Många kan väl tänka att man ska väl inte behöva be om ursäkt. SÅ, så lilla vän nu går vi vidare för jag bestämt det. MAIS NO icke i mitt liv bestämmer jag. Människor som inte kan ta sig tiden att prata, be om ursäkt. Det är folk jag inte behöver i min umgängeskrets.
Detta är nått pappa gjorde efter jobbet. Gjorde det nu i helgen blev gött.
 
Frijolada
 
3 msk olivolja
2st chorizo
2 schalottenlök
1 burk vita bönor
1 dl torkade tomater hackade
salt, peppar
400 ml vitt vin
oregano paprikapulver timjan
 
Värm olivolja i en stekpanna och tillsätt hackad schalottenlök, tills de får färg tillsätt sen den hackade chorizo knaperstek chorizo och tomaterna och rör om. Koka ett par min på medelvärme tillsätt sedan de avrunna bönorna och rör om igen , kryddorna. Tillsätt de vita vinet. Fräs på hög värme ett par tre minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö liten riven parmesan överst. Servera med kött.
 
Köttet kan vara en fläskkotlett
 
olivolja
1 msk tomatpure
3 vitlökklyftor chiliflakes
Salt & peppar
en röd och grön chili
 
Skölj chilin och torka dem väl, börja med att mala chilin tillsammans med vitlöken, salt i en mortel eller kör allt i en mixer. Ta peppar och i slutet chiliflakes och tomatpure. Häll till sist på olivoljan och rör ihop tills det har en jämn krämig konsistens. Smaka av marinera fläskkotletterna och stek dem och servera med frijoladan.
 
 
hittarecept.se
 
 
 
 
 
Frijolada, Salt, burk, bönor, chorizo, fläskkotletterna, frijoladan, olivolja, schalottenlök, tomat, torkade tomater, vita, vitlöksklyfta, vitt vin,