Matbloggstoppen

Påsken är för de flesta tillfälle att få vila upp efter den osedvanligt mörka och långa tiden som gått sedan jul och nyår. De kristna började fira påsk till minne av Jesu död och uppståndelse.Många av påskens traditioner och färger har ett bibliskt ursprung. Fastans och påskens liturgiska färg är blå och violett, vilket symboliserar förberedelse för bot och bättring. Långfredagen har sorgens färg svart och påskdagen glädjens färg vit. Färgerna följer Jesu död och uppståndelse, från sista måltiden på skärtorsdagen. Nu är det ett par veckor till Kristi himmelsfärdsdag  då Jesus efter återuppståndelsen  lämnade jorden och fördes upp till himlen."Hallelujah"

Calamares a la Romana fick jag när jag var liten, under många år. Bläckfisk är väl det som ja inte gillade alls som liten, jag tyckte bara det var slibbigt som liten=? Men är det något ja kan laga bra så är det just det. Mi papá var jäkligt duktigt på det.

Här får du en riktigt bra Calamares a la Romana recept

 

Calamares a la Romana

3 klockor bläckfisk
ca 2 l rapsolja till fritering ströbröd om du gillar det
3 dl vetemjöl
4 ägg
majonnäs med vitlök om du gillar det
citron klyftad
sallad till uppläggningen, persilja

 

Skär bläckfiskklockorna i centimetertjocka skivor som då blir till jämna ringar. Dubbelpanerar ringarna som är så fuktiga att de kan doppas direkt i mjölet och friterar sen dessa i olja. De friteras i ca 3 minuter tills de får fin gyllene färg. Temp ska va ca 180 grader. OBS! Men ta upp ringarna redan tidigare om du är nöjd med färgen. En riktig kock har ingen temp den ser det i färgen. Låt " los calamares " rinna av på tidningspapper i ett durkslag i någon minut innan de läggs upp på en salladsbädd. Salta dem. Klyftade citroner och majonnäs med vitlök blir självklara tillbehör. Lite persilja på toppen fräschar upp allt. Bygg ett litet berg  på höjden, de heter ju  Calamares a la Romana.

 

 
Matbloggstoppen
Bläckfisk, Bläckfisk tapas, billigt, lätt, spanskt, tapas,

Kommentera

Publiceras ej