Glad Påsk! Påskpynt, påskägg, påskmat, påsksol, påskhare. Känslan av att vakna upp på landet, solen skiner och det är påsk idag! påsk och den fantastiska påsk maten, och framförallt påskäggen! det har pyntas med färgglada fjädrar och kycklingar både här och där. Vi gjorde internationell mat. Här kommer en av mina favvo tapas ja gjorde som är mycket starka.
Patatas Bravas
Halv kg potatis olivolja salt och nymalen svartpeppar salsa 1 burk passerade tomater, eller ca 3msk tomat pure 2 st vitlöksklyfta hackade, 1 st chilifrukt finhackad,1 dl mandel finhackad 4 st sardellfiléer, hackade olivolja salt och nymalen svartpeppar
Salsa brava är en sås som du kan använda i tacos med eller över kött. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, sardellerna och chilin. Värmen får ej vara för hög, ingredienserna ska hettas upp inte stekas de ska mer smälta samman. Tillsätt mandeln och tomaterna, smaka av med salt och peppar. Låt småputtra i 20 minuter.Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Stek potatisen långsamt i olivolja, ca15 minutere tills de är klara, känn efter med en gaffel.Salta och peppra och servera med salsa brava.

billigt,
burk,
chili,
chilin,
finthackad,
hett,
kött,
lätt,
mandel,
olivolja,
ost,
potatis,
potatisen,
påsk,
salsa,
salt,
stek,
steka,
svartpeppar,
sås,
tacos,
tapas,
tomat,
vitlök,
vitlöksklyfta,
Kommentera