Matbloggstoppen
 
Som dansare hatar man eller älskar sin kropp. Jag älskar min kropp. När den funkar. Idag är inte en sådan dag.Trött och orkelös så det blev bara ett pass . Ok många har skrivit till bloggen, skillnaden mellan una salsa brava o picante är. Den ena baseras på tomater, mandel den andra mest på chili vitlök.Här kommer en riktig sådan alltså inte en falsk som Santa Maria eller Old del Paso då mycket av deras baseras på paprika o lök.Smak skillnaden är som himmel och jord som en köpt Skagenröra och en gjord från händerna av en äkta Malm. En Salsa Picante gör du så här, den kan du spara i kylskåp ett par veckor o ha på grillat kött=)Tapas, eller på vad du vill:
 
Salsa picante
8 röda chilifrukter
2 habanero
3 små hela vitlökar snackar vitlök utan klyftor
2-1 dl olivolja efter smak salt
 
Mixa allt ordentligt i en mixer tills dess att såsen är helt slät. Du kan andvända mortel, papá hade inte mixer det är en modern grej fanns INTE, finns inte i riktiga spanskakök.Servera till grillat eller tapas. Salsan går att spara i en lufttät burk i veckor. Om man täcker salsan med lager olivolja håller salsan ännu längre. Smakerna utvecklas med tiden blir alltså starkare.
 
 
 
Matbloggstoppen
Mjöl, Salt, billigt, chili, chilifrukter, grillat, habanero, hett, kött, mixa, olivolja, picante, salsa, såsen, vitlökar,

Kommentera

Publiceras ej