Att ständigt uppmuntra till att prova nytt ger en nyfikenhet och, inte göra så stor sak av saker avdramatiserar en hel del av nya smaker och att våga prova.Dock kräver det att man själv har ett stort intresse och orkar att intressera sig för mat och smaker, många är "gastronomiska analfabeter" har även ett arv från sina föräldrar som ger en misstänksamhet mot ny mat och nya smaker.Här kommer ETT enkelt, från Italo landet Så enkelt o SÅ gött PROVA!
Salladsblad
200 g svarta urkärnade oliver
4 färska fikon
2 mozzarellabollar
200 g Serranoskinka kan uteslutas
1 kruka basilika
salt
svartpeppar
Balsamicokräm
Olivolja
Färsk timjan
Blanda salladen salta och peppra lite. Ringla över olivolja. Blanda alla ingredienser . Blanda, dela mozzarellan i bitar. Skölj fikonen och skär dem i 4 delar vardera, placera ovanpå osten.Hacka basilikan i stora bitar och lägg upp fint på tallrikar. Ringla över balsamicokräm och lite olivolja.Krydda eventuellt lite mer .Garnera med en kvist timjan. Sältan från lufttorkad skinka bryter av fint mot den söta frukten. Allt binds samman med balsamkrämen ifrån Italien. Så har du skapat ett fantastiskt multikulturellt tilltugg!

Kommentera