hittarecept.se
Detta receptet passar bra sommar som vinter, med sälta och lite hetta från sambal oelek. Eller mycket hetta, beroende på hur mycket du tål och gillar. Detta bestämmer du.
 
3 rektangulära mjuka tunnbröd ta gärna sviktat som inte spricker när du rullar bröden
1 burk crème fraiche
3 dl riven parmesanost
20 skivor strimlad prosciuotto eller annan rökt skinka är du vegetarian ta tonfisk
2 tsk sambal oelek salt , peppar, kryddor du gillar
 
Blanda alla ingredienser till en tjock röra OBS inte bröden. Bred ut röran på tunnbröden. Rulla ihop ganska hårt vira in i plast eller aluminiumfolie och ställ åt sidan tills det är dags att grädda i ugnen. Tänk på att Prosciutto är dyrt... Det går bra att använda en billigare vanlig skinka eller ost eller om man är vegetarian kan man ha tonfisk. Strimlad skinka, crème fraiche, parmesan och sambal oelek blandas och breds ut på rektangulära tunnbröd. Sedan rullas de ihop och skärs i skivor .Om bitarna tappar formen när du skivar så jämna till dem med fingrarna så att de blir runda och fina. Ät dem kalla, varma eller mitt emellan, efter ungefär 10 minuter i ugnen i ca 225 grader.
 
 
hittarecept.se

Kommentera

Publiceras ej