Tortillas med köttfärs och bönor

400 g nötfärs,1 msk olivolja,1/2 gul lök,1 vitlöksklyfta,1 krm malen chilipeppar,2 krm malen spiskummin,2 tsk kinesisk soja,1/2 dl tomatpuré

Bönröra:

4 dl kokta svarta bönor,1 röd spansk peppar,2 vitlöksklyftor,1 1/2 gul lök,1/2 tsk malen spiskummin,1 msk olivolja,3/4 dl tomatpuré,1 tsk socker,1/2 tsk salt, några kvistar färsk basilika

Till servering:

8 stora, mjuka tortillabröd, 2 avokador, lime eller citronsaft, 2 dl gräddfil, 1/2 rödlök

 

Fräs köttfärs med hackad lök i oljan tills den fått lite färg. Pressa i vitlöken, krydda med chilipeppar, spiskummin och soja. Rör i tomatpuré så det binder ihop färsen lite.Dela först chilifrukten.Skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken. Hacka löken. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin i oljan. Mosa i bönorna lite grovt. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt. Krydda med socker, salt och basilika.Dela avokadorna och skiva fruktköttet. Pressa över lite lime eller citronsaft, så håller de färgen bättre. Skala och skiva löken. Lägg upp avokado, gräddfil, rödlök och basilika i separata skålar. Servera rörorna med vetetortillas eller mjukt tunnbröd och tillbehören.

 

Kommentera

Publiceras ej