Varje gång en stor oväntad förändring eller förlust sker i våra liv kan vi känna oss vilsna eller förvirrade. Då är det viktigt att vi återtar kontrollen över våra liv genom att återfinna oss själva, annars riskerar vi att fastna i limbo där det känns som att vi lever fast utan mening eller glöd. Jag har lagt tid på andra människor och glömt bort mig själv, jag lägger gärna tid på er men ni får börja engagera er på mig nångång eller så får det vara.Jag förväntar mig att få tillbax det jag ger nångång med, i omtanke??ja har la fasen ställt upp för dig eller? Jag har i hela mitt liv ställt upp på människor i min närmaste omgivning, ibland till bekostnad av mig själv.Vet inte vad som hände, eller jo visst gör jag det egentligen.Jag har glömt bort mig själv.Jag ska börja dejta mig själv igen. ...  jag är lika viktig som ni själva är för er själva, i era liv.
 

Callos "Komage" con Chorizo 

 

1 gul lök, 2 tomater ,1  vitlöksklyfta, 1 grön paprika, 3 till 4 medelstora potatisar, ca 500g kikärter ,Salt , Peppar,oregano, lagerblad, 1 till 2 spanska chilin, 1 kilo av ”callo” komage  

(2 grisfötter kan uteslutas), (2 grisöron kan uteslutas)

ca 200 gr bacon, 1 morcilla färsk blodkorv (kan vara svår att hitta i Sverige), 2 starka chorizo, persilja

 

Det första du måste göra är att lägga kikärter i blöt kvällen innan, du kan ju köpa dem i burk annars.Nästa dag, om du tänker andvända grisfötter och öron måste dessa kokas separat i en timme, tänk på att dessa måste göras rent nogran innan. Har du inte tryckkokare kommer detta spanska recept ta ca 3-4 tim har du en tryckkokare går det på halva tiden. I tryckkokaren, börjar du med steka lök,bacon,paprika,tomater,chili,grisfötteröron, i olja detta blir en steksky tillsätt lite vatten när det behövs. Låt det puttra och dra in smakerna, vill du ha i lite vitt vin kan du göra det nu.

Täck med vatten ,lägg till en nypa salt och peppar och kryddor rör om smaka av, stäng grytan och låt trycket vara på 40 minuter. Efter det öppna lägg till skivade potatisen och den skivade chorizon.OBS!Chorizon i spanska grytor ska alltid vara stekt innan, när du häller i det ska spadet med från stekpannan.Morcilla steker man INTE den går i sönder.Nu ska komagen in i grytan, låt den koka normalt tills den är mjuk på samma sätt som potatisen, alltså görs den rätt snabbt. Voila det är färdigt.

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej