Callos "Komage" con Chorizo
1 gul lök, 2 tomater ,1 vitlöksklyfta, 1 grön paprika, 3 till 4 medelstora potatisar, ca 500g kikärter ,Salt , Peppar,oregano, lagerblad, 1 till 2 spanska chilin, 1 kilo av ”callo” komage
(2 grisfötter kan uteslutas), (2 grisöron kan uteslutas)
ca 200 gr bacon, 1 morcilla färsk blodkorv (kan vara svår att hitta i Sverige), 2 starka chorizo, persilja
Det första du måste göra är att lägga kikärter i blöt kvällen innan, du kan ju köpa dem i burk annars.Nästa dag, om du tänker andvända grisfötter och öron måste dessa kokas separat i en timme, tänk på att dessa måste göras rent nogran innan. Har du inte tryckkokare kommer detta spanska recept ta ca 3-4 tim har du en tryckkokare går det på halva tiden. I tryckkokaren, börjar du med steka lök,bacon,paprika,tomater,chili,grisfötteröron, i olja detta blir en steksky tillsätt lite vatten när det behövs. Låt det puttra och dra in smakerna, vill du ha i lite vitt vin kan du göra det nu.
Täck med vatten ,lägg till en nypa salt och peppar och kryddor rör om smaka av, stäng grytan och låt trycket vara på 40 minuter. Efter det öppna lägg till skivade potatisen och den skivade chorizon.OBS!Chorizon i spanska grytor ska alltid vara stekt innan, när du häller i det ska spadet med från stekpannan.Morcilla steker man INTE den går i sönder.Nu ska komagen in i grytan, låt den koka normalt tills den är mjuk på samma sätt som potatisen, alltså görs den rätt snabbt. Voila det är färdigt.

Kommentera