hittarecept.se

Alla kan baka och det handlar inte om man kan eller inte men mer om man vill eller inte! Bakning är precis som dans! Alla kan i stort sätt dansa men om man vill vara bättre måste man träna och dansa mycket. Desto mer man dansar desto bättre blir man i, att just dansa.Haha nej men nästan. Visst finns det bättre och sämre bröd men jag skulle alla gånger välja ett hemmabakt bröd istället. Men har man inte tid att baka själv så skulle jag kolla efter ett bröd med så kort innehållsförteckning som möjligt. Här kommer ett av mina favvo bröd, Focaccia är ett frasigt italienskt bröd som passar till allt.

 

 

Focaccia 

 

30 g jäst, 5 dl vatten, 1 msk honung, 7 dl vetemjöl, 3 dl durumvete, 1 msk torkad oregano, ½ dl olivolja, 1 msk havssalt

Till utbakning: ½ dl olivolja, pressad vitlök, 1 dl färsk rosmarin, 25 svarta oliver, flingsalt

 

 

Lös upp jästen i vattnet.Tillsätt honung, mjöl, olivolja, havssalt och oregano. Arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.Kavla ut degen. Pensla en ungsplåt med höga kanter. Lägg i degen och tryck ut den till kanterna. Pensla ovansidan med olivolja och vitlök. Låt jäsa i en timme.Sätt ugnen på 250 grader.Tryck i oilver och strö över rosmarin och flingsalt.Sätt in plåten mitt i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta, om du har eller pensla med vatten. Grädda i c:a 8 minuter.

 

 

 
hittarecept.se

Kommentera

Publiceras ej