
I Sydamerika är de köttätare de har alla möjliga sätt att grilla. Åker man dit möter man alla möjliga namn på samma vara som görs en La Parilla som Asados: Chivitos, Chorizo, Tira de asado, Morcilla,Vació, Ojo de bife entero, sen har man Chimichuri eller Pebre till. Picanha är Brasilianarnas favoritkött. Vad är nu detta på svenska? Jo, rostbiffslock med kappa. När jag var liten åt ja kött i mängder i riktiga asados. Jag tycker det är svårt att lägga mått i receptet ni måste gå på känsla när NI gör detta , riktiga människor som gillar köket testar sig fram. "Mi viejo" hade bara känsla till saker inte stod han =? med mått när hans kulle grilla eller TERMOMETER !!!!!!?
Picanha
1 picanha på minst ett kilo rostbiffslock OBS! med kappa på, varför FÖR DÄR FINNS ALL SMAK!
massa flingsalt svartpeppar eller ny mortlad
hel kummin och msk malen spiskummin efter smak
Skär ett rutmönster i genom kappan och ca ½cm ner i köttet, strö över flingsalt och nymalen peppar, gnugga in.Blanda en matsked flingsalt, så mycket nymald peppar som du tycker verkar bra tillsammans med kummin och spiskummin och fördela jämnt på en skärbräda. Torka av köttet och lägg sidan utan fett på skärbrädan och gnugga in kryddblandningen, på köttsidan.Lägg köttet med kappan neråt på en riktigt het grill. Grilla nu tills fettet har fått en ordentlig stekyta, några minuter. Vänd nu köttsidan neråt och stek även den rejält brun. Skyffla bort glöden, grilla på indirekt värme ca 20 minuter på varje sida. Att använda termometer skulle min morsa börja skratta! titta istället till i skårorna för att se om det är klart. Låt köttet vila NU!ca 15 minuter skär i tjocka skivor. Köttet kan göras i ugn, bryn då köttet i panna innan den sätts i ugnen på ungefär 200 gr.
En stil på Pebre som passar till Picanha
ca 5 st vitlöksklyftor
korianderblad efter smak
2 st INTE urkärnade röda chili (detta ska vara lite syrligt samt starkt)
lite färskpressad citronsaft
lite vinäger
jungfru-olivolja allt detta efter smak
1 finhackad stor rödlök salt eller 3 vårlökar
Annat som passar =) till, 2 burkar svarta bönor avrunna oregano, salt , peppar
3 tomater, skurna i bitar eller i skivor
4 avokados, skurna i klyftor
Börja med att hacka du kan andvända mortel, vitlök, koriander chilepeppar, citronsaft och olivolja i en matberedare med vass kniv. Detta att använda stavmixer visst det kan man, men jag vill att ni förstår, denna maten kommer från länder där människor INTE har mer än en kniv mortel o en grill Parilla.Tillsätt sedan löken du valt och smaka av med salt. Låt din fantasi flöda, alltså om du tycker de e gött=). Skär tomater och avokado under tiden. Gör iordning bönor som skall småkoka i sitt spad under tiden köttet steks, kolla så de inte går sönder. Kanske vill ni ha dem kalla, de e ju gött. Smaka av med oregano och eventuellt lite salt, peppar. Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med pebresås över , tomater och avokado och bönor.O ch för guds skull glöm ej UN BUEN TINTÒ!som:
Castillo de Molina Carmenère Reserva (nr 6544)
Rött vin, Fruktigt & Smakrikt

Parilla,
Picanha,
Salt,
ancho chili,
asado,
avokado,
brasilien,
bönor pebre,
chili,
chorizo,
grillat,
koriader,
kött,
lök,
morcilla,
olja,
pebre,
peppar,
rostbiffslock,
soltorkade tomater,
spiskummin,
tomater,
vitlök,
Kommentera