
Sardeller säljs under namnet sardell då de är saltade och inlagda i olja och är mycket salta och smakrika och passar därför bra som sälta och smaksättare i olika maträtter. Jag älskar dem kan glufsa, en burk om ja dricker vin till i gården då Tango sover. Då ingen ser=), dock e de lite dyra i detta land inte i Spanien eller Italo landet ! Sardiner tillhör familjen sillfiskar. Sardiner förekommer främst inlagda i olja eller tomatsås. Ofta billiga! Sardiner har ingen speciell smak, till skillnad från sardellerna. De är väldigt mjuka i fiskköttet och går lätt sönder.
Fatta skillnaden =?
Tapenade med soltorkade tomater
Röd
100 g gröna oliver
80 g soltorkade tomater
1 dl olivolja
ca 4 st sardeller
1 st vitlöksklyfta
Mixa samtliga ingredienser till rörorna hacka, var och en för sig eller i mortel. Smaka av med salt, citron och tabasco.
annan svart variant=) god som fasen ala española por papá
svart
160 g svarta oliver
1 dl olivolja
ca 4 st sardellfiléer
2 st vitlöksklyftor

Sardeller,
Tapenade,
gröna oliver,
oliver,
olivolja,
soltorkade tomater,
svarta oliver,
tomater,
torkade tomater,
vitlöksklyfta,
Kommentera