hittarecept.se
Ska ni grilla???=) ute eller inne spelar ingen roll. Med stekpanna funkar det minst lika bra. Men ska jag vara helt ärligt blir dessa Latin majskolvar ASGODA av att ha få legat på grillen..... i alla fall är de urenkla att göra.
Som vanligt lite Javi hetta i dem
 
4 st majskolvar
ca 80 g parmesan har du inte det ta en du har i kylskåpet
ca 3 st röd chili du kan ha cayennepeppar
schalottenlök
4 st vitlöksklyfta
smör salt och peppar
hackad koriander
2 st lime
 
Koka majskolvarna under lock i saltat vatten tills de är mjuka. Det tar cirka 8-10 minuter. Låt rinna av i ett tag. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull. Häll på saften och rivet skal från citronen lite vattnet. Låt det hela få koka ihop ett par minuter, vispa ner kall smör i små omgångar tills det blir tjock sås, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Lägg upp majsen på ett snyggt fat. Rulla majskolvarna i smörsåsen . Riv parmesanosten, kärna ur och finhacka chilin och bland med den rivna osten. Toppa med extra parmesan och koriander vid servering. Rulla majskolvarna så att ost och chili fastnar. Tillsätt en generös med salt och peppar. Servera med limeklyftor.
 
 
 
hittarecept.se
chili, koriander, lime, majskolvar, ost, schalottenlök, vitlöksklyfta,

Kommentera

Publiceras ej