Riñones al jerez Njurar i Sherry
2 njurar
2 lökar
2 vitlöksklyftor
olivolja
sherry eller vit vin
salt ,peppar
1 lagerblad
vinäger att tvätta njurarna i
hackad persilja
Rensa njurarna alltså med det menas ta bort den hårda membranet från insidan av njurarna. Det vita hårda delarna. Dela njurar i så, stora bitar du vill ha dem i. Lägg dem i en skål med vatten och vinäger. Var generös med vinäger, där ska de vara i ca 30-45 min . Hacka lök och vitlök och stek i olivolja. Sila av vattnet från njurar tvätta dem väl i vatten, tillsätt i stekpannan, krydda och tillsätt lagerbladet, sist sherryn .Lämna i medelvärme. Njurarna har inte mycket tillagningstid, efter ca 10 minuter är det klart. Glöm inte smaka av salta om det behövs. Strö hackad persilja om du vill. Servera.

lagerblad,
lökar,
njurar,
olivolja,
sherry,
tapas,
vitlöksklyftor,,
Kommentera