Strumporna åker av och vad får man se då, efter månader av glömska? Jo torra, fnasiga fötter, med hälsprickor och förhårdnader! Inte så kul att visa upp dem då! Men ja som dansare filar fötter o tar hand om dem hela tiden. För ett tag sen började jag andvända LHP salva innan första såret från tåskorna !. Så testa den, lovar att den gör under=) ....gör det med träning, ställ dig upp och känn golvet under dina fötter. Börja sedan krama med tårna, så att du sakta drar dig framåt där du står, kryper fram med tårna. Fasen tårna är hela

Santa Marias färdiga Guacemole direkt från texmexhyllan. Bra grejer NOT!  innehåller: Vatten, lök, tomat, solrosolja, paprika, modifierad stärkelse (tapioka), vassleprotein, salt (1,6%) och se där avokado (1,5%)!  och kostar mellan 20-30 kronor för 250 gram. Dyrt vatten. Dyr lök. Eldorados färdiga så kallade Guacemole finns 3,7 % avokado. Burken innehåller 300 gram och kostar en dryg tjuga. Det den innehåller mest av är vatten. Sedan lök. Sedan vegetabilisk olja. Sedan tomater. Grön paprika. Ost. Först därefter dyker avokadon upp, följt av fler tillsatser. ÄCKLIGT!=(

 

Lamm a lo Porteño Uruguay Papá

2 lammben biffar
olivolja, smör till stekning
2 vitlöksklyftor a lo rusticó, delade i mitten
krispigt vitt bröd, skuren i bitar en till två dagar gammalt
4 msk mjölk
Havssalt och nymalen svartpeppar
dressing: 25g ansjovis i olivolja ca en burk
1 msk kapris
ca 2 tsk stark fransk senap sa papá Japp Tango har fattat det var typ dijonsenap=)!!jajajajajajaaj
2 msk rödvinsvinäger, efter smak
olivolja
persilja grovhackade

 

Gör små snitt i varje kant av lamm biffarna för att hindra dem snurra upp "korva sig". OBS! Detta sker när det blir varma annars=?. Krydda väl med salt och peppar, lamm behöver mycket peppar o salt, tryck ordentligt med kryddningen på köttet.OBS!Glöm inte köttet MÅSTE ha tagits ut ur kylskåpet o ha rumstemperatur.
Hetta upp en stekpanna tills den e varm tillsätt olja o smör. När det är varmt , tillsätt lamm och vitlök. Stek  lammet ca 2 ½ 3 min på varje sida tills de är gyllenbruna, rör runt på vitlöken regelbundet så den inte inte bränner fast på pannan, tråckla  med den hetaoljan genom att skeda den över köttet.Ta bort köttet ur pannan och låt vila , häll över eventuella juice och spara vitlöken .
Skär bröd i krytong bitar, krydda med salt och peppar. Blötlägg i mjölk , mjölken ger det en rik krämig konsistens .Ställ åt sidan. I en mortel blandar du vitlök ansjovis och kapris, rör i dijonsenap, vinäger med olja till en tjock konsistens.Tillsätt persilja i morteln och blanda väl med en sked. Smaka och justera kryddningen efter behov .Häll i olivolja i en ren stekpanna på medelvärme. Pressa ut överflödigt mjölk från bröd, stek med lite extra krydda ca 4 minuter, tills det är gyllene på alla sidor.Ta bort och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera i tallrikar, strö över hälften av krutonger och placera lamm biffar på toppen. Avsluta med de återstående krutonger och lite extra dressing.

 

 

Kommentera

Publiceras ej