…Javi allt rullar på...konstigt nog rullar allt på. Träningen har verkligen börjat komma igång riktigt bra. Har varit trött i sju veckor nu men när jag väl tränar så blir det mycket bättre. Ibland känns det som jag aldrig ska klara av steg...jag missar men What the FUCK! … jag HAR piggare ben.Jag har rannsakat mig själv , släng bort del av skit F! som skulle bort. Sång blir det till helgen
Här kommer nått gammalt från mammas sida.
Puchero a la Inca
600 g färskt bog eller skinka
1 paket bacon
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
ca 3 msk quinoa eller ris den som man gör gröt av
2 stora tomater
Kryddor:2 st hela chilin eller detta efter smak
1 krm malen kanel
1 krm malda kryddnejlikor
salt, olja
1 krm saffran
1 dl vitt vin (kan uteslutas), 4 dl köttbuljong
3 till 4 potatisar
2 msk vispgrädde du kan ha i mjölk om du vill =)de indianer
1/2 msk sirap eller brunt socker
2 msk hackade jordnötter
Skala och hacka löken fint, hacka vitlöken. Skär tomaterna i tärningar. Skär köttet stora tärningar o bacon. Hetta upp oljan i en stor stekgryta och bryn löken lätt med vitlöken o hackad chili. Lägg ner köttet i grytan tillsammans med quinoa eller risgrynen. Rör om och bryn alltsammans.Tillsätt vin, låt det puttra ett tag, med lock .
Rör ner kryddor:chilipeppar, kanel, nejlikor och salt och tillsätt tomaterna. Häll på buljongen och rör ner saffranen. Koka alltsammans under lock på svag värme i ca 1 timma o 30 min köttet ska falla sönder ska vara mört. Tillsätt mer vatten om det behövs, smaka av salta!
Skär potatis i klyftor, tillsätt potatisen och låt det hela koka ca 15 minuter. Hacka jordnötterna. Rör ner grädde, sirap och jordnötter. Sjud i ytterligare några minuter eller tills potatisen känns mjuk.


Kommentera