hittarecept.se
Tokig på hur mycket jag vill veta om ditt förflutna. Hur du var mot dina ex-flickvänner, om hur vårflirtad du var vid baren och hur du gjorde slut med folk. Varför vill jag veta det? Jo för man kan aldrig riktigt känna en person förrän man vet hur denna har betett sig mot andra...eller? tro det eller ej, så ÄR du var du var igår. Vad jag är intresserad. Lärde du dig något av ditt förflutna. Kommer du behandla din framtid likadant? Jo, här kommer en god Tapas som slår många. Älskade denna när vi kom hem från Lilleby när ja var barn.
 
Blåmusslor al ajillo Tapas
 
2 burkar eller säck blå musslor
1 schalottenlök
1 selleristjälk
1 purjolök
2 msk olivolja
salt, peppar, chiliflingor efter smak
1 dl torrt vitt vin
1 bit gurka, hackad
3 vitlöksklyftor
1 röd chilli
2 msk vinäger
2 msk musselbuljong allt från burken
hackad persilja
ströbröd
 
 
Hacka schalottenlöken, selleri och purjo, vitlök stek allt i olja. Tillsätt sedan vinet och släng i musslorna, låt det puttra i cirka 10 minuter. Låt de svalna. Hacka gurka, chili, separat i en skål, häll i vinäger och olivolja, rör om. Lägg i musslorna, ströbröd och hackad persilja i skålen och rör om. Låt dra i 20 minuter i rumstempertur. Att dricka till ett torrt vitt vin.
 
 
hittarecept.se
Ströbröd, blå musslor, olivolja, persilja, purjolök, röd chilli, schalottenlök, tapas, vitlöksklyftor,, vitt vin,

Kommentera

Publiceras ej