Man ska tänka sig för innan man öppnar munnen och säger saker. Har man sagt saken ligger det där ute för alltid, man kan inte ta tillbx det. Något jag kräver för att kunna förlåta någon är just förlåtelse. Visar man att man kan be om förlåtelse så betyder det för mig att man insett att man gjort något fel och ångrar det. Är någon elak mot mig så ignorerar jag personen tills jag får en förlåtelse. Det är inte ok att kränka ens integritet det accepterar jag inte. Många kan väl tänka att man ska väl inte behöva be om ursäkt. SÅ, så lilla vän nu går vi vidare för jag bestämt det. MAIS NO icke i mitt liv bestämmer jag. Människor som inte kan ta sig tiden att prata, be om ursäkt. Det är folk jag inte behöver i min umgängeskrets.
Detta är nått pappa gjorde efter jobbet. Gjorde det nu i helgen blev gött.
Frijolada
3 msk olivolja
2st chorizo
2 schalottenlök
1 burk vita bönor
1 dl torkade tomater hackade
salt, peppar
400 ml vitt vin
oregano paprikapulver timjan
Värm olivolja i en stekpanna och tillsätt hackad schalottenlök, tills de får färg tillsätt sen den hackade chorizo knaperstek chorizo och tomaterna och rör om. Koka ett par min på medelvärme tillsätt sedan de avrunna bönorna och rör om igen , kryddorna. Tillsätt de vita vinet. Fräs på hög värme ett par tre minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö liten riven parmesan överst. Servera med kött.
Köttet kan vara en fläskkotlett
olivolja
1 msk tomatpure
3 vitlökklyftor chiliflakes
Salt & peppar
en röd och grön chili
Skölj chilin och torka dem väl, börja med att mala chilin tillsammans med vitlöken, salt i en mortel eller kör allt i en mixer. Ta peppar och i slutet chiliflakes och tomatpure. Häll till sist på olivoljan och rör ihop tills det har en jämn krämig konsistens. Smaka av marinera fläskkotletterna och stek dem och servera med frijoladan.
Frijolada,
Salt,
burk,
bönor,
chorizo,
fläskkotletterna,
frijoladan,
olivolja,
schalottenlök,
tomat,
torkade tomater,
vita,
vitlöksklyfta,
vitt vin,
Kommentera