hittarecept.se

Antingen så gillar man bönor eller så gör man det inte tror jag, jag gillar bönor och framför allt i en sallad som denna med massa annat gott! I en bönsallad kan man blanda i olika sorters bönor och jag valde att använda kikärtor, kidneybönor, svarta bönor och stora vita bönor. Att göra en bönsallad är ju hur lätt som helst och du kan ha den till allt.

 

Salsicca med kallbönsallad från medelhavet

600 g salsicca eller chorizo smör med olja till stekning

Bönsallad:

 

1 burk kokta kikärtor, 1 burk kokta kidneybönor,1 dl olivolja, 0,5 dl vitvinsvinäger,2 msk dijonsenap, 0,5 msk honung, 0,5 tsk salt, 0,5 tsk nymalen svartpeppar, 1 skalad och finhackad vårlök (cebollita nueva), 2 dl hackad persilja, 0,5 dl hackad kapris, 50 g hyvlad manchego eller cheddar ost

 

Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda olja, vinäger, senap, honung, salt, peppar och lök. Smaka av. Blanda bönor, vinägrett, persilja, kapris och manchegoost. Låt gärna bönsalladen dra i en halvtimme. Skär eventuellt några snitt i korven och stek eller grilla den.

 

 
hittarecept.se
Bönsallad, chorizo, dijonsenap, kidneybönor, kikärtor, olivolja, ost, persilja, salsicca, vårlök,

Kommentera

Publiceras ej