Ceviche a la Pampa
ca 500 g torskfilé eller lax. Du kan köpa fryst funkar utmärkt.
2 st rödlök, stora
1 st apelsin
5 st citroner
4 dl koriander, finhackad
0.5 st chilli, habanero , salt, vitpeppar
Börja med gör i ordning fisken, skär torsk i små bitar. Skär löken i Juliana. Lägg den i en skål med lite socker på o kallt vatten, detta ska gå snabbt. Skölj nu löken i kallt vatten med lite socker, pressa sedan lätt med händerna så vattnet rinner ut. Pressa ut saften från citron och apelsin. Finhacka chili samt koriander. Detta med chili är ju en smak sak. Vill du ha en hel eller halv det är upp till dig, men tänk på att detta recept ska vara stark kommer från pampa indianer.Lägg båda safter i en plastskål. Lättsalta och vitpeppra torsken och lägg i safterna samt lök, chili och koriander.
Lägg plastfolie och ställ i kylskåp 2 timmar färdigt =). Serveras i ett glas med bröd till. Kom ihåg detta ska vara starkt .AJ AJ!
Grattis CHILE men fingrarna i R.Cavanis RÖV förlåter ja ICKE=? CHILES väg till seger har varit en cirkus

Kommentera