Marinerade oliver
Oliver fetaost paprika vitlök kan man marinera själv blir både gott och snyggt! Passa på att göra lite olika smaksättningar, bara att använd fantasin. Man kan ha olika kryddor till med basilika, oregano...timjan & vitlök. .... citron, rosmarin, chili, mejram, kapris, sardeller mm…
Det här behöver du :
Glasburk med tätslutande lock
ca 2 dl oliver utan kärnor, 6 vitlöksklyftor åter igen detta är en smak sak, 1 st rödlök, skal av 1/2 citron, färsk rosmarin,,basilika, oregano, peperoncino vilket du vill ,1 pkt fetaost
Olivolja, Salt, peppar
Dela fetaosten i mindre bitar. Häll av spadet på oliverna, låt de rinna av ordentligt.Varva oliver, vitlöksklyftor och rosmarin i en burk.Blanda olivolja med citronskal och flingsalt. Varva i glasburk med örter och vitlök. Slå sedan på olivolja så det täcker ordentligt .Låt stå i kyl, timmar gärna några dagar innan servering.Förvara i kyl. Hållbarhet 5 mån.

Kommentera