För tusende gången Pebre ÄR INTE något som man har som ett grilltillbehör =?. Det är något man äter till "el tesito" i Chile o Peru.Ok?! Sen om ICA o COOP fått för sig annat =? their choice. Testa detta genom att blanda det som eget mat med bröd "ayuyas" eller "sopaipillas".Basen för
Pebre, är gjord av koriander, hackad lök, olivolja, vitlök och chilipeppar. Lägger man till färska hackade tomater blir Pebre "Chancho en Piedra". Pebre är väldigt lik Pico de Gallo,vilket inte alls är konstigt då det är gamla indianska recept. Du kan göra den med tomat eller med "machas" musslor ,tonfisk, eller utan.

 

Pebre

 

5-4  tomater, lite beroende på deras storlek.
utan

1 röd chili, ca 5 vårlökar,3 vitlöksklyftor,1 kruka koriander,lite  persilja,1 dl olivolja,3 msk vinäger eller efter smak,salt och svartpeppar,oregano

 

Dela,  finhacka chilin. Strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka koriander och persilja.Blanda chili, lök, vitlök, koriander och persilja med olivolja och vinäger. Du vill ha ganska mycket olja så att konsistensen blir krämig. Smaksätt med salt och peppar oregano om man vill. Låt stå innan servering. Vilotiden i kylskåpet är viktig då den ger ingredienserna möjlighet att ta smak av varandra och gör pebren mjukare i konsistens. Servera .

 

 
 
 
chili, chilifrukter, koriader, machas, tonfisk, vitlök, vårlök,

Kommentera

Publiceras ej