Albondigas i tomatsås Tapas

ca 1 kg blandfärs ,1 vitlöksklyfta, fint hackad,1 gul lök, fint hackad, bröd som du lägger i blöt vatten eller mjölk, 1 ägg, 1 tsk paprikapulver ,2 krm pimento de la vara eller 1 krm vardera av kajennpeppar och chipotlepasta, salt och peppar, olivolja

 

tomatsås grund sås =)!
500 g ca 1 burk hela konserverade tomater
1 gul lök, 2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
3 msk olivolja
1 msk tomatpure

kryddor: 1msk socker
oregano , basilika om du gillar det och lagerblad
salt och malen svartpeppar, persilja, hackad

 

Skala och hacka löken fint. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken, krydda med salt och peppar tillsätt tomater, tomatpure, oregano och socker. Smaka av OBS! glöm ej detta. Låt allt sjuda i ca 10 minuter. Mixa såsen rör om då och då.

Albondigas: Skär bort kanterna från brödet och blötlägg det i vattnet. Skala och finhacka vitlök och lök. Dela Fräs lök och paprika i en panna på medelstark värme utan att de tar färg och låt svalna. Lägg köttfärsen i en stor bunke och blanda den ordentligt med 2 tsk av saltet så att färsen binder/drar ihop sig. Tillsätt ägg, brödblandning, grönsakshack, paprikapulver och blanda så att färsen känns smidig. Ta en liten klick av färsen och gör ett stekprov i en het panna. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och kajenn. Forma till 20 stora köttbullar och stek dem i olivolja. Slå på tomatsåsen och koka ihop några minuter. Servera rätten antingen som tapas eller med kokt pasta.

 

 

Kommentera

Publiceras ej