Aguachile är en typisk maträtt i Mexiko. Ja som är intresserad av kultur och rest en del och läst historia. Vill åter igen berätta , har man rest i kontinenten "Latinamerika" kommer man hitta samma maträtt med annat namn i Bolivia , Chile, eller Brazil. Alla dessa länder är kustländer med gamla indian imperium Azteca , Inca, Maya. Det som är spännande i mat är när man hittar samma maträtter i Filippinerna , Påskön, Thailand och jag kan slå vad att du kan hitta en del av dem i andra länder. Aguachile är en "snabb" ceviche skillnaden här är att om man andvänder fisk är så är den "snabbt"kokt samma gäller bläckfisken.Detta är för lagningstiden är för kort. Till skillnad från en vanlig ceviche, där fisken fått dra längre i citronen och inte är kokt.Aguachile består av råa räkor, färska chili, citron, salt och peppar. Idag finns det oändliga typer av Aguachile, bland vilka man hittar, rött, grönt, alltså med detta menas vilken chili som används. Om det är med skivad gurka, melon, koriander, rödlök, tequila och öl. Räkor måste vara färska för att man ska undvika förgiftning.
Aguachile
ca 20 st räkor, skalade men går lika bra med kräftjätar=), saft av 8 limefrukter eller 5 citroner, 4 st röd paprika, 2 - 3 st habanero alltså chili, ca 8 lime , 2 msk olivolja,1st rödlök, 1 st gurka, knippe koriander hackad, peppar efter smak

Kommentera