Använd INTE okokta krossade tomater i en dipp sås, som en taco sås. Krossade tomater bör kokas speciellt om "dippsalsan"har rå GULlök i, annars får ni ont i magen=? INGEN Latinamerikan gör så. Om man ska använda tomatillos , vårlök, rostar /grillar man den tills skinnet är brunt sen mals de ner. Vill ni göra en fräsch "snabb" dipp salsa använd hellre färska tomater och rödlök eller vårlök.

Äkta nacho sås till en kall Öl. Detta recept är billigt och bra och nyttig där du INTE behöver koka nått
1 halv paprika röd eller grön, 2 tomater, finhackad i kuber utan kärnor,1 rödlök, finhackad i kuber, 2 msk vanlig tomatketchup=),1 tsk vanlig oregano, 2 msk chilisås ELLER alltså tabasco här väljer du här stark du vill ha det, 1 msk limejuice, Salt efter smak, 1 grön chili, finhackad
Sätt detta i en skål 30 min i kylskåpet detta är äkta nacho sås.
SALSA ROJA MARTAJADA Detta är en starkare sås , som är äldre från indian tid
6 st plommontomater, 2 st hela serranopeppar eller chili, 2 st rödlök,1 vitlöksklyfta, knippe koriander, salt efter smak
Skär tomater och serranopepparn i längden. Placera tomater, serranos och vitlöksklyftan på ugnsplåt på medelvärme. Ugnsrosta dem tills skinn svartnat och grönsakerna är mjuka.Hacka löken tills den är finhackad. Mortla de rostade grönsakerna ta bara häften av tomaterna och ta i hälften av koriander. Du kommer att få en grönaktig pasta .Häll allt i en skål.Ta återstående tomater hacka till dem lite om det behövs, tillsätt dem tillsammans med lök salt i en skål för att uppnå en chunky salsa. Blanda och smaka .Tillsätt koriander blanda en sista gång och smaka av låt den stå, 30 min i kylen .
Löken bestämmer du. Jag brukar bara ta lite lök, jag vill inte att den ska överta hela smaken .
OBS!Du vill salsan ska vara chunky. UNDVIK försök inte ha mixern.Jag skulle föreslå att göra denna salsa samma dag som du vill äta den.Men den kommer hålla i kylskåp 3-5 dagar. Salsa är bra att äta med chips eller servering med tacos.

Kommentera