Pappa al pomodoro är inte en soppa som många tror och gör, specielt Svenskar när de läser kokbok hit o dit =?.Pappa al pomodoro är mer som  grynig polenta, görs på bröd härligt tjock med en tomatsmak .Det som är roligt är att den är från Toscana området Firenze riktigt rustik väcker Italienlängtan!Här kommer en recept jag fått tag på, saken här är då att buljongen nonnan använder är torr inte flyttande då blir det inte soppa. Det är också viktigt att andvända en handvisp i slutet för omrörningen så brödet löses upp ordentligt.

 

Pappa al Pomodoro

1 kg mogna tomater eller 1l passerade tomater, 2-4 skivor bröd torr lantbröd, oliv olja, 2 vitlöksklyftor, torr buljongtärning eftersmak, basilika eftersmak, Parmesanost, salt, peppar

 

Koka upp vatten i en kastrull.Skär tomaterna i fyra delar .Blanchera tomaterna i 30 sekunder, ”fiska” upp dem ur kastrullen och spola av dem med kallt vatten.Skär brödet i bitar.Passera tomat med kvarnen.

Stek vitlök i lite " oliv olja i pannan, tillsätt sedan din tomatsås vilket som du andvänder, salt,torr buljong, brödsmulor och basilika.Här kan man tillsätta ost eftersmak, om man gillar det. Koka ca 6 minuter, i omröring med en visp för att upplösa brödet.  Servera med parmesan, olivolja och peppar.

 

 
 
 
myTaste.se
Parmsanost, Pomodoro, basilika, bröd, italien, lantbröd, olivolja, tomat, vitlök,

Kommentera

Publiceras ej