Testa detta förenklat receptetet. Låt den jäsa på plåten i ca en timma. Jäsningstiden förkortas me 40 min.Bor man i Italien måste man FANSEN baka detta .Du kan lägga vad du vill på degen tex oliver, salami, vitlök eller något annat du gillar. Du kan även lägga på några skivor mozarella =) på.Buon appetito!

 

Enkel focaccia

25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
2 msk olivolja 
3 tsk salt
ca 5–6 dl vetemjöl

Garnering olivolja ,flingsalt eller salt, soltorkade tomater i strimlor, färsk basilika (eller rosmarin), 1 rödlök alla juline

 

 

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och salt (eventuell honung om du vill ha det) och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka.Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, den ska vara ca 1 1/2cm tjock. Låt den jäsa under bakduk i ca 60 min. Sätt ugnen på 220 grader.Tryck ca 20  hål i degen med pekfingret OBS!!! du måste trycka annars kommer sakerna poppa upp i ugnen =? när brödet växer. Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen.Tryck ner oliver,tomater bla bla i några av hålen och strö över ......rosmarin,basilika vad du ska ha. Skala löken och skär den i juline skivor och strö över degen. Grädda brödet mitt i ugnen i 12–15 min eller tills det fått fin färg. Låt det svalna på ett galler.

myTaste.se
bröd, enkelt, focaccia, gott, italien, jäst, lätt, olivolja, varmt, vetemjöl,

Kommentera

Publiceras ej